Фруктові Чаї
Гарячі фруктові і ягідні чаї — ідеальний напій для холодної пори року. Вони швидко зігрівають, в них багато вітамінів і мінералів, так необхідних нам за відсутності свіжих сезонних плодів і зелені. І ще – вони дуже смачні, а готуються за лічені хвилини. Куди швидше, ніж смузі або свіжовичавлений сік.
Бариста ресторану “Капітал” придумав кілька відмінних рецептів зимових напоїв, що зігрівають:
– Обліпиховий чай — справжній вітамінний комплекс! Він дуже корисний при застудах, авітамінозах, зміцнює імунну систему в холодну пору року. В обліписі, як і в апельсині і лимоні міститься ударна доза вітаміну С. Крім того, обліпиха в компанії з медом має сильні жарознижувальні властивості.
– Зігрівальний імбирний чай — популярний серед любителів натурального чаю. Свіжий корінь імбиру має протизапальні властивості і добре допомагає при болях в горлі. Разом з м’ятою, лимоном, апельсином і медом складають вітамінну бомбу для профілактики будь-яких простудних захворювань.
– Ароматний вітамінний чай з малиною та м’ятою — напій зі смаком дитинства. Ягода славиться своєю здатністю боротися зі стресом і нервовим напруженням, позитивно впливає на кровообіг, зір і пам’ять, а ще допомагає справлятися першими симптомами поганого самопочуття.
Особливість фруктових чаїв в тому, що вони дуже гастрономічні: до їжі такий напій буде прекрасним дижестивом, що розпалює апетит, а під час їжі — доповнить смаку. Та й після щільного обіду або вечері чашка улюбленого напою теж буде вельми до речі.